Rezultati ukazuju na oporavak proizvodnog sektora

Porast fabričke aktivnosti u Aziji u maju

SvetVesti

3.6.2024 11:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Porast fabričke aktivnosti u Aziji u maju Porast fabričke aktivnosti u Aziji u maju
Azijska fabrička aktivnost porasla je u maju jer su proizvođači imali koristi od širenja globalne potražnje, pokazale su ankete u ponedeljak, što povećava nade... Porast fabričke aktivnosti u Aziji u maju

Azijska fabrička aktivnost porasla je u maju jer su proizvođači imali koristi od širenja globalne potražnje, pokazale su ankete u ponedeljak, što povećava nade za održivi ekonomski oporavak u regionu gde Kina pokazuje rane znakove oporavka.

Proizvodna aktivnost porasla je u Japanu prvi put nakon godinu dana, dok je u Južnoj Koreji zabeležen najbrži rast u poslednje dve godine, delimično zahvaljujući rastu u sektorima automobila i poluprovodnika, pokazale su ankete, prenosi Reuters.

Kineska privatna Caixin anketa takođe je pokazala rast fabričke aktivnosti najbržim tempom u poslednje dve godine u maju, zahvaljujući snažnoj proizvodnji i novim narudžbinama, što pruža nadu za širok oporavak u Aziji i drugim delovima sveta.

Snažni rezultati ukazuju na oporavak proizvodnog sektora koji podržava rast Azije i ublažava udarce od bilo kakve tržišne nestabilnosti uzrokovane neizvesnošću oko monetarne politike SAD.

Napredak u fabričkoj aktivnosti može biti vođen nadama da će kineska proizvodnja rasti, ali problem je što se potražnja u zemlji ne poboljšava mnogo, ocenjuju analitičari. Oni ističu da je još ranu za procenu da će napredak biti održiv, imajući u vidu snagu velikih tržišta, kao što su Kina i SAD.

  • Kata

    4.6.2024 #1 Author

    Slede bova zaposljenja za te ljude

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.