Pregovori američke kompanije sa vladom u Nju Delhiju

Teslina fabrika u Indiji za pola miliona vozila godišnje

InvesticijeSvetVesti

13.7.2023 10:06 Autor: Vladimir Jokanović 0

Teslina fabrika u Indiji za pola miliona vozila godišnje Teslina fabrika u Indiji za pola miliona vozila godišnje
Track all markets on TradingView Kompanija Tesla započela je razgovore sa indijskom vladom o investicionom predlogu za otvaranje fabrike automobila u Indiji sa godišnjim... Teslina fabrika u Indiji za pola miliona vozila godišnje

Kompanija Tesla započela je razgovore sa indijskom vladom o investicionom predlogu za otvaranje fabrike automobila u Indiji sa godišnjim kapacitetom proizvodnje 500.000 električnih automobila.

Reuters navodi, prenoseći informacije dnevnog lista Times of India, da će cene najeftinijih vozila biti dva miliona rupija (24.400 dolara), kao i da Tesla razmatra da koristi Indiju kao izvoznu bazu za isporuke automobila u zemlje indo-pacifičkog regiona, navode izvori iz indijske vlade.

Ovi razgovori pokazuju promenu strategije američkog proizvođača električnih vozila. Prošle godine, razgovori su zaustavljeni nakon što je indijska vlada odbila da prihvati zahtev Tesle da dozvoli niže takse na automobile, koje mogu iznositi i 100 odsto.


Indija je želela da Tesla proizvodi automobile lokalno, ali američka kompanija je nameravala da najpre izvozi svoja vozila kako bi proverila snagu potražnje. U obnovljenim naporima da uđe na indijsko tržište, Tesla je u maju razgovarala sa indijskim zvaničnicima o podsticajima koje nudi vlada za proizvodnju automobila i baterija.

Na sastanku sa prvim čovekom kompanije Tesla Ilonom Maskom (Elon Musk), indijski premijer Narenda Modi podstakao ga je da napravi „značajnu investiciju“ u zemlji. Nakon sastanka sa premijerom, Mask je naveo da Indija ima snažan potencijal za održivu energetsku budućnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...