kazne za preduzeća i do 40.000 evra

Poreski dugovi u Crnoj Gori 550 miliona evra

RegionVesti

30.3.2022 10:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Poreski dugovi u Crnoj Gori 550 miliona evra Poreski dugovi u Crnoj Gori 550 miliona evra
Ukupni poreski dugovi u Crnoj Gori premašili su iznos od 550 miliona evra, saopštila je predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja Bojana Bajić. Ona... Poreski dugovi u Crnoj Gori 550 miliona evra

Ukupni poreski dugovi u Crnoj Gori premašili su iznos od 550 miliona evra, saopštila je predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja Bojana Bajić. Ona je navela i da će dužnicima biti ponuđeno da kroz reprogram izmiruju dugove, prenosi agencija Mina, pozivajući se na RTCG.

“U svakom slučaju postoji plan kako da se olakša poreskim obveznicima, kako da ogroman poreski dug izmire”, navela je Bajić.

Novu “crnu listu” poreskih dužnika, kako je najavila, Uprava prihoda i carina objaviće krajem ove nedelje.

Bajić je saopštila i da je preko 80 odsto crnogorskih poreskih obveznika, odnosno njih 27 hiljada, u sistemu elektronske fiskalizacije. Od tog broja u sistemu elektronske fiskalizacije je, kako navodi Bajić, i 3.700 fizičkih lica.

“To ipak ne znači da oni uredno izmiruju obaveze. Elektronska fiskalizacija je evidencija prometa i mi znamo da je promet evidentiran istog trenutka kada je nastao, u Upravi prihoda i carina”, navela je Bajić.

Ona je kazala i da kao rezultate elektronske fiskalizacije Crna Gora beleži bolju evidenciju ukupnog PDV prometa, ali i bolju naplatu. “Ovo je proces koji se ne može završiti u jednom trenutku”, poručila je Bajić.

Kazne u ovoj oblasti su, kako navodi, stroge i za preduzeća se kreću i do 40.000 evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...