Predlozi izmene zakona o imovini i prenosu apsolutnih prava

Porez na vozila po godištu umesto po kubikaži od 1. januara

AutomobiliLifestylePoreziPreduzetnikSrbijaVesti

29.10.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Porez na vozila po godištu umesto po kubikaži od 1. januara Porez na vozila po godištu umesto po kubikaži od 1. januara
Automobili će se počev od 1. januara sledeće godine prilikom registracije oporezivati prema godini proizvodnje, umesto po kubikaži, najavio je u Skupštini Srbije ministar... Porez na vozila po godištu umesto po kubikaži od 1. januara

Automobili će se počev od 1. januara sledeće godine prilikom registracije oporezivati prema godini proizvodnje, umesto po kubikaži, najavio je u Skupštini Srbije ministar finansija Siniša Mali.

„Zajedno sa predlogom budžeta za 2022. godinu pred vama će biti predlozi izmene zakona o imovini i prenosu apsolutnih prava čime ćemo predložiti kako da rešimo ovaj problem, jer smo imali mnogo komentara građana i drugih kojima postojeće rešenje nije logično“, izjavio je Mali, a prenosi Tanjug.

On je tako odgovorio na poslaničko pitanje da li može da se prilikom oporezivanja vozila primenjuje pravedniji model umesto postojećeg, zbog koga se dešava da visina poreza prevazilazi tržišnu vrednost vozila, jer se porez naplaćuje po zapremini motora.

„Samo zakonsko rešenje omogućiće da se postupak završi mnogo brže i jednostavnije. Taj će problem biti rešen do kraja godine i od 1. januara 2022. godine počećemo da primenjujemo novo rešenje“, istakao je ministar finansija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...