od 4. marta drugačiji cenovnik

Poskupljuju naknade za izvršitelje, stupa na snagu nova tarifa

SrbijaVesti

28.2.2023 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poskupljuju naknade za izvršitelje, stupa na snagu nova tarifa Poskupljuju naknade za izvršitelje, stupa na snagu nova tarifa
Ministarka pravde Maja Popović propisala je izmene Javnoizvršiteljske tarife prema kojima vrednost boda raste sa sadašnjih 120 na 150 dinara, bez PDV. Sve naknade... Poskupljuju naknade za izvršitelje, stupa na snagu nova tarifa

Ministarka pravde Maja Popović propisala je izmene Javnoizvršiteljske tarife prema kojima vrednost boda raste sa sadašnjih 120 na 150 dinara, bez PDV.

Sve naknade za rad izvršitelja iskazuju u bodovima, te će usluge poskupeti. Ove izmene objavljene su u Službenom glasniku 24. februara, a na snagu stupaju 4. marta, piše N1.

„Nova tarifa se primenjuje na postupke izvršenja i obezbeđenja koji su pokrenuti od dana stupanja ove tarife na snagu“, navodi se u objavljenim izmenama.

Osim skupljeg boda za 30 dinara, u novoj Javnoizvršiteljskoj tarifi uvećan je i broj bodova za dostavljanja poštom strankama.

Umesto 2,5 boda, što je 300 dinara bez PDV, za uslugu dostavljanja poštom strankama, učesnicima u postupku i sudu, po novom će tarifa biti 3,5 bodova, što je 525 dinara bez PDV, ovo povećanje u dinarima iznosi 75 odsto.

Naknada za rad javnog izvršitelja određuje se tako što se broj bodova pomnoži sa vrednošću boda i uveća za porez na dodatu vrednost, ukoliko je javni izvršitelj obveznik plaćanja PDV-a u skladu sa zakonom, navodi N1.

Trenutna javnoizvršiteljska tarifa na snazi je od 1. januara 2020. godine, a nova stupa na snagu 4. marta 2023. godine.

Tagovi
CENE SUD VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...