Neto dobit Pošte u 2023. godini iznosi 3,2 miljarde dinara

Pošta isplaćuje prvi deo zarade iz dobiti za 2023. godinu

SrbijaVesti

21.5.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pošta isplaćuje prvi deo zarade iz dobiti za 2023. godinu Pošta isplaćuje prvi deo zarade iz dobiti za 2023. godinu
Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković izjavio je na sastanku sa predstavnicima poslovodstva i sindikata da je u ponedeljak, 20. maja ta kompanija... Pošta isplaćuje prvi deo zarade iz dobiti za 2023. godinu

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković izjavio je na sastanku sa predstavnicima poslovodstva i sindikata da je u ponedeljak, 20. maja ta kompanija počela sa isplatom prvog dela zarade iz dobiti za 2023. godinu.

„Time je ispunila obećanje dato zaposlenima“, rekao je Anđelković a saopštila Pošta Srbije, čiji radinici su krajem prošle godine štrajkovali nezadovoljni visinom zarada.

Na sastanku sa saradnicima, kako je navedeno u saopštenju, Anđelković je razgovarao o tehnološkim procesima, najznačajnim aktivnostima iz delokruga rada poslovnih funkcija i predstavio planove.

Kao zajednički zadatak naveo je borbu za uspeh kompanije i bolji položaj zaposlenih, unapređenje uslova rada i saradnje sa korisnicima, poboljšanje kvaliteta usluga i mreže poslovnica i dostavnih vozila.

Anđelković je zaključio da je Pošta Srbije, s obzirom na najrasprostranjeniju mrežu poslovnica i dostavnu flotu, i kako je rekao, pouzdanu i brzu uslugu, najbolji i najsigurniji partner i građanima i privredi.

„Pošta Srbije, apsolutno je konkurentna na nacionalnom tržištu, a u narednom periodu radiće se na povećanju njene konkurentnosti, kvaliteta usluga i privlačenju novih klijenata, jer primarni cilj i interes svih strana treba da bude uspeh kompanije“, naglasio je Anđelković.

Javno preduzeće Pošta Srbije je, inače, ranije saopštilo da je u 2023. godini ostvarilo pozitivan rezultat poslovanja, odnosno neto dobit u iznosu 3,2 milijarde dinara.

Ova dobit je, kako su istakli u objavi, za osam procenata viša u odnosu na rezultat poslovanja ostvaren u prethodnoj godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.