U ponudu uključena trogodišnja investicija za revitalizovanje ugostiteljskog objekta

Potencijalni kupac ponudio 2,6 miliona evra za kupovinu hotela Igman

BiznisPoslovanjeRegionVesti

6.1.2022 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potencijalni kupac ponudio 2,6 miliona evra za kupovinu hotela Igman Potencijalni kupac ponudio 2,6 miliona evra za kupovinu hotela Igman
Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo dobila je ponudu za hotel Igman od 5,1 miliona konvertibilnih maraka (2,6 miliona evra) kao iznos početne cene, objavio... Potencijalni kupac ponudio 2,6 miliona evra za kupovinu hotela Igman

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo dobila je ponudu za hotel Igman od 5,1 miliona konvertibilnih maraka (2,6 miliona evra) kao iznos početne cene, objavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić na svom Facebook nalogu.

Potencijalni kupac, čije ime Delić nije otkrio, takođe je ponudio trogodišnju investiciju u iznosu od 10,4 miliona konvertibilnih maraka (5,3 miliona evra) za obnovu i revitalizaciju hotela i pratećih sadržaja, prenosi Tanjug, pozivajući se na Indikator.ba.

Prema planu investicije, u revitalizaciju hotela bi u prvoj godini bilo uloženo 2,12 miliona konvertibilnih maraka (1,08 miliona evra), u drugoj godini 3,28 miliona konvertibilnih maraka (1,67 miliona evra), a u trećoj pet miliona konvertibilnih maraka (2,55 miliona evra).

Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao da zadrži hotelsko-ugostiteljske i sportsko-rekreativne delatnosti hotela Igman, čime je, prema oceni Komisije za ocenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uslove po javnom pozivu, naveo je ministar.

Delić je izrazio nadu da bi ovaj, trinaesti po redu, javni poziv za prodaju hotela Igman mogao da bude uspešan, dodajući da je čak jedanaest puta pokušavana njegova prodaja s nižom početnom cenom od pet miliona konvertibilnih maraka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...