jačanje saradnje i promocija šire regionalne povezanosti

Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze

BerzaBiznisEUNovacSrbijaVesti

25.11.2021 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze
Ugovor o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze potpisan je u četvrtak u Atini, i on predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog... Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze

Ugovor o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze potpisan je u četvrtak u Atini, i on predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog cilja o bliskoj saradnji i promociji šire regionalne povezanosti.

Kako se navodi u saopštenju Beogradske berze, započete su aktivnosti na migraciji trgovačkih aktivnosti na zajedničku trgovačku platformu.

Svi partneri u ovom procesu (Atinska berza, Beogradska berza i Kiparska berza) i njihove respektivne investicione zajednice će moći da iskoriste prednosti unapređenja operativne efikasnosti, tržišne likvidnosti i novih poslovnih mogućnosti, čime će biti omogućena i efikasna podrška lokalnom ekonomskom razvoju.

Sporazum, takođe, naglašava posvećenost i podršku koju Atinska berza pruža Beogradskoj berzi u njenim strategijskim naporima usmerenim ka transformaciji srpskog tržišta kapitala u međunarodno priznato i prepoznato tržište.

“Radujemo se partnerstvu sa Beogradskom berzom u kontekstu zajedničke trgovačke platforme, koja će omogućiti dalje osnaživanje naših tržišta putem širenja baze investitora i ponude novih investicionih mogućnosti za lokalne i međunarodne investitore, kao i unapređenja ponude investicionih proizvoda kojima se trguje na ovim tržištima“ rekao je Socrates Lazaridis, direktor Atinske berze i dodao da obe berze dele zajedničku viziju koja naglašava ulogu i značaj tržišta kapitala za razvoj lokalne ekonomije, kroz unapređenje globalne povezanosti i izgradnju široke međupovezane regionalne mreže podrške

Direktor Beogradske berze Siniša Krneta je rekao da su ponosni na otvaranje novog poglavlja u ovom partnerstvu.

„U uslovima kontinuiranog razvoja i brzo menjajućih uslova na svetskim berzama, naši napori su visoko motivisani i usmereni na rast i razvoj srpskog tržišta kapitala. Migracija trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze odražava naš čvrst stav i posvećenost ne samo daljem jačanju saradnje dveju berzi, već i našem ultimativnom cilju koji se odnosi na unapređenje efikasnosti tržišta, transparentnosti i izvesnosti za sve učesnike na tržištu, a kroz obezbeđenje trgovačke platforme koja je u potpunosti usaglašena sa regulativom Evropske unije“, izjavio je Krneta.

Inicijalno započeto sticanje učešća Atinske berze u vlasničkoj strukturi Beogradske berze, objavljeno je 5. avgusta ove godine, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...