podrška zelenoj agendi, povezivanju sa eu i msp

Potpredsednik EBRD u poseti Srbiji, potpisuje ugovore o kreditima javnom i privatnom sektoru

BankeBiznisEUInfrastrukturaNovacSrbijaVesti

10.6.2022 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Potpredsednik EBRD u poseti Srbiji, potpisuje ugovore o kreditima javnom i privatnom sektoru Potpredsednik EBRD u poseti Srbiji, potpisuje ugovore o kreditima javnom i privatnom sektoru
Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alen Piju (Alain Pilloux) boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji od 13. do 16. juna gde će... Potpredsednik EBRD u poseti Srbiji, potpisuje ugovore o kreditima javnom i privatnom sektoru

Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alen Piju (Alain Pilloux) boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji od 13. do 16. juna gde će se sastati sa predstavnicima vlasti i potpisati nekoliko ugovora o kreditima javnom i privatnom sektoru.

„Ova poseta će biti prilika da razgovaramo o tekućim i potencijalnim budućim investicijama sa vlastima i klijentima iz privatnog sektora. Takođe ću ponoviti snažnu podršku EBRD-a zelenoj agendi Srbije, poboljšanju transportnih veza sa regionom i Evropskom unijom (EU), izgradnji moderne ekološke infrastrukture, kao i našu podršku privatnom sektoru i malim i srednjim preduzećima, u partnerstvu sa lokalnim komercijalnim bankama“, rekao je Piju.

EBRD je do danas u Srbiji investirala 7,3 milijarde evra, od čega prošle godine pola milijarde.

Investicije EBRD-a doprinele su izgradnji jačeg bankarskog sektora i boljem pristupu finansiranja za mala i srednja preduzeća (MSP), konkurentnijim domaćim kompanijama i boljoj infrastrukturi životne sredine, energije i transporta, od kojih se neki finansiraju kroz velika javno-privatna partnerstva, navodi se u saopštenju te finansijske institucije.

Zapadni Balkan je prioritetni region za EBRD. Banka podržava ekonomsku, transportnu i energetsku integraciju unutar regiona i sa zemljama EU.

EBRD je do sada uložila više od 15 milijardi evra u Zapadni Balkan i nastavlja da ulaže više od milijardu evra u region svake godine, ističe se u saopštenju.

  • MARKO7

    10.6.2022 #1 Author

    Pa ovo su baš lepe vesti..

    Odgovori

  • Milovan94

    11.6.2022 #2 Author

    Treba nam što više pomoći što se tiče zelene agende

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...