POVRATAK U NORMALAN ŽIVOT Austrija posle Uskrsa otvara prodavnice

SvetVesti

6.4.2020 13:40 Autor: Julijana Vincan 0

POVRATAK U NORMALAN ŽIVOT Austrija posle Uskrsa otvara prodavnice POVRATAK U NORMALAN ŽIVOT Austrija posle Uskrsa otvara prodavnice
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) izjavio je da njegova Vlada namerava da sledeće nedelje odobri obnavljanje rada nekih prodavnica, kao početak postepenog povratka... POVRATAK U NORMALAN ŽIVOT Austrija posle Uskrsa otvara prodavnice

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) izjavio je da njegova Vlada namerava da sledeće nedelje odobri obnavljanje rada nekih prodavnica, kao početak postepenog povratka u normalan život ugrožen pandemijom korona virusa. On je precizirao da je cilj da u utorak male prodavnice budu otvorene za ograničen broj kupaca, koji moraju nositi maske.

Vlada se nada da će ostale prodavnice, kao i frizerski saloni, biti otvoreni od 1. maja. „Restorani i hoteli neće početi da rade do sredine sledećeg meseca, dok će masovna okupljanja biti zabranjena do kraja juna“, rekao je Kurc i najavio da će se školovanje od kuće nastaviti bar do polovine maja, a da će odluke o školstvu biti donete do kraja aprila. „Postojeće mere ograničenja kretanja, uvedene pre tri nedelje, produžene su do kraja meseca“, naglasio je Kurc.

U Austriji je više od 12.100 osoba zaraženo korona virusom, koji je u ovoj zemlji odneo 220 života, javlja CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...