kandidature se mogu predati do 12. marta u ponoć

Predsednički izbori u Srbiji raspisani za 3. april

SrbijaVesti

2.3.2022 12:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 24

Predsednički izbori u Srbiji raspisani za 3. april Predsednički izbori u Srbiji raspisani za 3. april
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je u sredu tačno u podne izbore za predsednika Srbije za 3. april 2022. godine. Ova odluka stupiće... Predsednički izbori u Srbiji raspisani za 3. april

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je u sredu tačno u podne izbore za predsednika Srbije za 3. april 2022. godine.

Ova odluka stupiće na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, što znači da će izborne radnje odmah krenuti, rekao je Dačić.

„Podsetiću da stranke i drugi predlagači imaju pravo da kandiduju svoje kandidate do 12. marta u ponoć, a to važi i za ostale izbore, usaglašen je ove godine rok za prijavu lista za parlamentarne i predsedničke izbore“, rekao je predsednik parlamenta.

Predsednički izbori se u skladu s Ustavom i zakonom, raspisuju 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike.

Mandat predsednika Republike je do maja meseca i biće u punom mandatu, jer ne postoji mogućnost tehničkog mandata, a zakonima je definisano da je vlada jedino u tehničkom mandatu, naveo je Dačić.

Za 3. april su zakazani izbori na sva tri nivoa: predsednički, vanredni parlamentarni i lokalni.

Tagovi
IZBORI SRBIJA

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...