Čitave generacije će morati da nauče da žive s nestašicama

Predsednik investicionog fonda BlackRock upozorava na efekte inflacije

SvetVesti

30.3.2022 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Predsednik investicionog fonda BlackRock upozorava na efekte inflacije Predsednik investicionog fonda BlackRock upozorava na efekte inflacije
Predsednik investicionog fonda BlackRock Rob Kapito upozorava na dramatične efekte koje inflacija ima na ekonomiju, u kojoj čitave generacije sada uče da žive sa... Predsednik investicionog fonda BlackRock upozorava na efekte inflacije

Predsednik investicionog fonda BlackRock Rob Kapito upozorava na dramatične efekte koje inflacija ima na ekonomiju, u kojoj čitave generacije sada uče da žive sa nestašicama.

“Po prvi put, pripadnik ove generacije će otići do radnje i neće moći da kupi ono što želi“, izjavio je Kapito na konferenciji u Ostinu koju su organizovali Nezavisni proizvođači Teksasa i organizacija Royalty Owners, dodajući da je u pitanju generacija koja nikada ništa nije morala da žrtvuje, piše Bloomberg.

Prema njegovim rečima, ekonomija se obračunava sa inflacijom tražnje, odnosno posledicama nedostatka radnika, poljoprivrednih zaliha i nekretnina, kao i nafte u nekim regionima.

Jedan od osnivača najvećeg investicionog fonda na svetu upozorava da se treba pripremiti, jer je u pitanju nešto što do sada nismo videli.

  • GOCA BG

    30.3.2022 #1 Author

    To ce za njih da bude ozbiljan udarac kad budu to doziveli…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...