privrednici dali predlog

Prelazni period za e-fiskalizaciju do 30. aprila 2022. godine

InovacijePreduzetnikSvetVesti

9.9.2021 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prelazni period za e-fiskalizaciju do 30. aprila 2022. godine Prelazni period za e-fiskalizaciju do 30. aprila 2022. godine
Zakonskim izmenama koje će biti utvrđene na sednici Vlade Srbije sledećeg četvrtka i upućene Skupštini na razmatranje i usvajanje, biće predložen prelazni period za... Prelazni period za e-fiskalizaciju do 30. aprila 2022. godine

Zakonskim izmenama koje će biti utvrđene na sednici Vlade Srbije sledećeg četvrtka i upućene Skupštini na razmatranje i usvajanje, biće predložen prelazni period za novu e-fiskalizaciju od 1. novembra do 30. aprila sledeće godine, izjavio je u četvrtak ministar finansija Siniša Mali.

On je na brifingu za medije objasnio da se šestomesečni prelazni period uvodi na predlog privrednika i da bi on bio dovoljan da svi privrednici prihvate novi model.

Mali je najavio još jednu zakonsku izmenu a ona propisuje da više neće biti potrebe za defiskalizacijom kasa.

Očekuje se da se predlozi ovih zakonskih izmena pred poslanicima u Skupštini Srbije nađu u prvoj nedelji oktobra.

Sledećeg ponedeljka u Privrednoj komori Srbije biće održan sastanak sa privrednicima na kome će se između ostalog razgovarati o subvencijama privredi za primenu zakona a kako je rečeno u današnjem razgovoru predstavnika Ministarstva finansija sa novinarima, sadašnja razmišljanja idu u tom pravcu da se subvencije daju poreskim obveznicima direktno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...