postignut dogovor na sastanku u palati srbije

Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

16.11.2021 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen
U Palati Srbije u utorak je održan sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera, a na kome je postignut dogovor... Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen

U Palati Srbije u utorak je održan sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera, a na kome je postignut dogovor o produženju prelaznog režima.

Učesnicima je preneta informacija da je sa udruženjima frilensera dogovoreno da postojeći model oporezivanja nastavi da se primenjuje do stupanja na snagu novih pravila, prenosi Tanjug.

S tim u vezi, postignut je dogovor o produženju prelaznog režima, koji daje dodatni prostor i vremenski period za pripremu predloga nove regulative, u čijoj će pripremi učestvovati sve zainteresovane strane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, na sastanku je pokušano da se tačno definiše pojam „frilenser“ i kako ga najjednostavnije prepoznati u domaćem zakonodavstvu. Takođe, bilo je reči i o zakonskoj regulativi ove delatnosti u zemljama Evropske unije, kao i u zemljama regiona.

Radnoj grupi priključeno je i treće udruženje frilensera, što znači da ovu radnu grupu sada sačinjavaju tri udruženja frilensera, kao i predstavnici vlade, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Narodne banke Srbije i nevladinog sektora.

Sledeći sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera zakazan je za petak, 26. novembar 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...