U toku konferencija Otvoreni Balkan

Primena sporazuma o jedinstvenim radnim dozvolama počinje 1. januara

RegionSrbijaVesti

21.12.2021 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Primena sporazuma o jedinstvenim radnim dozvolama počinje 1. januara Primena sporazuma o jedinstvenim radnim dozvolama počinje 1. januara
Sporazum o jedinstvenim radnim dozvolama među zemljama u okviru incijative Otvoreni Balkan (Open Balkan) verovatno će početi da se primenjuju od 1. januara iduće... Primena sporazuma o jedinstvenim radnim dozvolama počinje 1. januara

Sporazum o jedinstvenim radnim dozvolama među zemljama u okviru incijative Otvoreni Balkan (Open Balkan) verovatno će početi da se primenjuju od 1. januara iduće godine, ostalo da se završe samo neka tehnička pitanja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Tirani.

On je za RTS izjavio da će biti donete odluke oko uvezivanja elektronskih i drugih sistema.

Na pitanje šta je urađeno i koliko je promenjeno od prethodnog sastanka Otvorenog Balkana u Beogradu u novembru, Vučić je rekao da se mnogo promenilo i da su svi timovi donosili odluke brzo i efikasno, prenosi Tanjug.

„Mi smo sinoć razgovarali i sa gospodinom (Dimitrom) Kovačevskim, koji je predviđen za novog premijera Severne Makedonije, i on je posvećen u potpunosti Otvorenom Balkanu”, naveo je Vučić.

On je izjavio da su vođeni razgovori i sa albanskim preduzetnicima koji žele da ulože novac u Srbiju, a čije delatnosti uključuju i lance ribljih restorana. Kako je naveo, mnogi poslovni ljudi iz Srbije su zainteresovani za albansko tržište.

Osim toga, Vučić je naveo da bi voleo da im se u ovim naporima pridruže i ostale zemlje iz regiona, pre svega, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, jer će danas razgovarati o tome kako da se ostvare popusti za elektronsko povezivanje za građane Otvorenog Balkana.

Na pitanje da li se nadaju podršci nemačke vlade i Atlanskog saveta, Vučić je rekao da inicijativa može da opstane i bez te podrške, ali da je Atlanski savet važan jer podržava ovu ideju i pomogao je da se uspešno meandrira, pošto nisu svi bili jednako odlučni povodom ove ideje.

„Danas nas to ne brine jer sami donosimo odluke“, zaključio je Vučić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...