utisci sa ekonomskog foruma "open balkan" u skoplju

Privrednik iz Albanije želi veću saradnju sa Srbijom i Severnom Makedonijom

RegionSrbijaVesti

29.7.2021 17:13 Autor: Miljan Paunović 0

Privrednik iz Albanije želi veću saradnju sa Srbijom i Severnom Makedonijom Privrednik iz Albanije želi veću saradnju sa Srbijom i Severnom Makedonijom
Direktor kompanije R&T Group iz Tirane Renis Teršana izjavio je četvrtak na regionalnom ekonomskom forumu u Skoplju, da ta kompanije želi više da sarađuje... Privrednik iz Albanije želi veću saradnju sa Srbijom i Severnom Makedonijom

Direktor kompanije R&T Group iz Tirane Renis Teršana izjavio je četvrtak na regionalnom ekonomskom forumu u Skoplju, da ta kompanije želi više da sarađuje sa firmama u Srbiji i Severnoj Makedoniji i da je inicijativa kao što je „Otvoreni Balkan“ ne samo da je dobra za privredu već, kako je rekao, veoma dobra za jaču saradnju u regionu.

Kaže da kompanije za koju radi posluje u različitim oblastima u Albaniji, kao i na kosovskom tržištu i da je forum u Skoplju upravo ono što je bilo potrebno balkanskim zemljama, a to je da pojačaju saradnju u regionu.

„Pogotovo treba da pojačamo saradnju sada u vreme korona virusa i kada vidimo šta se sve dešava na globalnom nivou. To je velika šansa za privrednike, da se upoznamo, razmotrimo probleme i mogućnosti za saradnju“, rekao je Teršana za Tanjug.

Dodao je da su naše zemlje u regionu različite i da upravo to treba da iskoristimo za kako bi kompanije ostvarile veću vrednost.

Kompanija za koju radi, kako kaže, ima već saradnju i određene kontakte u Srbiji i Severnoj Makedoniji, ali je to na „veoma niskom nivou“.

„Mislim da je vreme da svako pojača saradnju sa susednim zemljama“, poručio je on.

Ekonomski forum za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije okupio je u četvrtak oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana. Iz Srbije je učestvovalo 217 kompanija.

Najveći broj kompanija je bilo iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IT i telekomunikacija, transporta i logistike.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...