u naredne dve godine značajne investicije u oblasti marina u srbiji

„Probudi Dunav“ projekat za unapređenje turizma i kruzinga

BiznisSrbijaTurizamVesti

27.8.2021 18:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

„Probudi Dunav“ projekat za unapređenje turizma i kruzinga „Probudi Dunav“ projekat za unapređenje turizma i kruzinga
Predstavnici Agencije za upravljanje lukama posetili su Kladovo i razgovarali sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem o razvoju međunarodnog putničkog i linijskog saobraćaja u toj... „Probudi Dunav“ projekat za unapređenje turizma i kruzinga

Predstavnici Agencije za upravljanje lukama posetili su Kladovo i razgovarali sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem o razvoju međunarodnog putničkog i linijskog saobraćaja u toj lokalnoj samoupravi.

Kako se navodi u saopštenju, Agencija za upravljanje lukama nastaviće da afirmiše mnogobrojne mogućnosti Dunava, kako bi unapredili međunarodni i domaći putnički saobraćaj.

„Kladovo predstavlja jedinstven spoj prirode i istorije i želimo da najznačajnije znamenitosti kao što su Trajanova tabla i tvrđava Fetislam, predstavimo turistima koji našu zemlju posećuju kruzerima. Posebnu pažnju posvetićemo linijskom saobraćaju“, ističe se u saopštenju.

Agencija podseća da je 2017. godine pokrenula projekat „Probudi Dunav“ čiji je cilj promocija kruzinga u Gornjem i Donjem Podunavlju kroz otvaranje novih međunarodnih putničkih pristaništa, a da je 2019. godine na inicijativu Agencije, uspostavljena brodska linija između Kladova i Turn-Severina.

Najavljuje se i da će u naredne dve godine biti potpuno završeno infrastrukturno opremanje preostalih međunarodnih putničkih pristaništa na Dunavu i Savi u Srbiji.

Jedna od tema posete bila je i razmatranje adaptacije i opremanja marine u Kladovu, a u Agenciji ističu da se u narednom periodu očekuju značajne investicije u oblast marina u Srbiji, budući da su one važni nautički objekti.

Izgradnja marina doprineće daljem pospešivanju nautičkog turizma u našoj zemlji, kao i prihoda od te privredne grane.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...