Poslednji koraci u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice

Prodaja akcija Zagrebačke banke doneće prestonici Hrvatske 2,79 miliona evra

RegionVesti

28.1.2022 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prodaja akcija Zagrebačke banke doneće prestonici Hrvatske 2,79 miliona evra Prodaja akcija Zagrebačke banke doneće prestonici Hrvatske 2,79 miliona evra
Zastupnici Gradske skupštine Zagreba prihvatili su predlog zaključka gradonačelnika o prodaji deonica Zagrebačke banke koje su u stečajnom postupku ostale gradu kao osnivaču Sveučilišne... Prodaja akcija Zagrebačke banke doneće prestonici Hrvatske 2,79 miliona evra

Zastupnici Gradske skupštine Zagreba prihvatili su predlog zaključka gradonačelnika o prodaji deonica Zagrebačke banke koje su u stečajnom postupku ostale gradu kao osnivaču Sveučilišne bolnice, a procenjuje se da bi prihod od njih mogao biti veći od 21 milion kuna (2,79 miliona evra).

U predlogu zaključka gradonačelnika Tomislava Tomaševića o sticanju imovine u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju navodi se kako je u interesu Grada Zagreba da se ta likvidacija okonča, piše SEEbiz.

Preostala imovina Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju u stečaju, između ostalog, uključuje 326.040 akcija Zagrebačke banke (ZABA) nominalne vrednosti od oko 6,5 miliona (6.520.800) kuna.

Sveučilišna bolnica poseduje i akcije preduzeća Elektrometal u stečaju koje, kako je rečeno, trenutno nemaju nikakvu vrednost i one će samo formalno biti prenesene na Grad Zagreb kod konačne odluke o završetku stečajnog postupka.

Deonice ZABA mogu se prodati ili preneti na osnivača, a njihova prodaja ili prenos je poslednji korak u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb. Predložena je prodaja deonica ZABA-R-A d.d., koja bi se obavila putem ovlašćenog investicionog društva.

Akcije bi se prodavale po tržišnoj vrednosti na Zagrebačkoj berzi, ali ne ispod ponderisanog proseka svih cena ostvarenih na berzi u poslednja tri meseca pre dana prodaje deonica.

Trenutna tržišna vrednost akcija ZABA-R-A-e je oko 65 kuna po deonici, a očekuje se da će prodaja istih doneti prihod od oko 21,19 miliona (21.192.600) kuna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...