Električni automobili i dalje traženi

Prodaja BMW-a stagnirala u prvoj polovini godine

Vesti

11.7.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prodaja BMW-a stagnirala u prvoj polovini godine Prodaja BMW-a stagnirala u prvoj polovini godine
Nemački proizvođač automobila BMW je izvestio o slabim rezultatima za prvu polovinu 2024. godine, sa ukupnom prodajom od 1,2 miliona vozila u svim regionima.... Prodaja BMW-a stagnirala u prvoj polovini godine

Nemački proizvođač automobila BMW je izvestio o slabim rezultatima za prvu polovinu 2024. godine, sa ukupnom prodajom od 1,2 miliona vozila u svim regionima.

Sveukupno, obim prodaje bio je za 0,1 procentni poen manji nego pre godinu dana, piše Seebiz.

Osnovni brend BMW je imao nešto bolje rezultate sa 1,1 milion prodatih automobila i rastom od 2,3 odsto. Podružnice Mini i Rolls-Royce oslabile su sa padom od 18,7 odsto na 114.000 automobila i 11,4 odsto na 2.819 automobila.

Rezultati su bili nešto bolji za čisto električne automobile. Prodaja širom grupe porasla je za skoro četvrtinu na više od 190.000 jedinica, a za više od trećine kod ključnog BMW brenda.

Međutim, rezultati su bili znatno slabiji nego prethodne godine. U 2023. BMW je prijavio rast od skoro tri četvrtine za potpuno električna vozila.

Posmatrajući različite regione sveta, najnovije brojke nisu proizvele nikakve veće anomalije. Prodaja je blago opala u Nemačkoj i Aziji, uključujući Kinu, dok su Evropa i SAD zabeležile mali porast.

Poslovanje grupe se i dalje može pozitivno oceniti „u izazovnom tržišnom okruženju“, rekao je direktor prodaje Johan Goler (Jochen Goller).

„U prvih šest meseci ove godine uspeli smo da ostvarimo dvocifren rast sa potpuno električnim vozilima i modelima iz višeg premijum segmenta“, rekao je Goler.

  • Manja

    11.7.2024 #1 Author

    Malo stagnira, malo raste… i tako u krug

    Odgovori

  • JANA

    14.7.2024 #2 Author

    Upravo tako, ništa strašno za njih ipak su jaki i ostaće jaki

    Odgovori

  • Grocka

    14.7.2024 #3 Author

    Bas cudno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.