da li je kasno da se sustigne konkurencija?

BMW predstavio novu električnu strategiju uoči sajma automobila u Minhenu

AutomobiliHi-techLifestyle

3.9.2023 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

BMW predstavio novu električnu strategiju uoči sajma automobila u Minhenu BMW predstavio novu električnu strategiju uoči sajma automobila u Minhenu
Nemački proizvođač automobila BMW predstavio je projekat „Nova klasa“ da bi se suočio sa konkurencijom Tesle i azijskih proizvođača, veoma naprednih u elektrotehnici, uoči... BMW predstavio novu električnu strategiju uoči sajma automobila u Minhenu

Nemački proizvođač automobila BMW predstavio je projekat „Nova klasa“ da bi se suočio sa konkurencijom Tesle i azijskih proizvođača, veoma naprednih u elektrotehnici, uoči otvaranja Sajma automobila u ponedeljak u Minhenu.

Najavljena 2021. godine, „Nova klasa“ (Neue Klasse) označava seriju novih vozila sa električnom strukturom čija će proizvodnja početi od 2025. godine, piše Beta.

Takva vozila će imati 30 odsto više autonomije, 30 odsto brže punjenje i 25 odsto više efikasnosti, izjavio je neimenovani predstavnik BMW-a.

Novi projekat, na kojoj grupa želi da izgradi više od polovine modela do kraja decenije, trebalo bi pre svega da omogući BMW-u da poveća svoje marže i ostane konkurentan u sve konkurentnijem okruženju.

Projekat predstavlja odgovor na uspeh Tesle i njenih azijskih, a posebno kineskih konkurenata, čije prisustvo bez presedana na sajmu u Minhenu pokazuje želju da osvoje evropsko tržište u segmentu električne energije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.