Na listu dodato još 85 zemalja

Prodavci iz Bosne i Hercegovine sada mogu da trguju na Amazonu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

15.6.2021 09:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prodavci iz Bosne i Hercegovine sada mogu da trguju na Amazonu Prodavci iz Bosne i Hercegovine sada mogu da trguju na Amazonu
Amazon je nedavno revidirao listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavaca, na koju je dodata Bosna i Hercegovina. Osnivanje preduzeća u nekoj od zemalja sa... Prodavci iz Bosne i Hercegovine sada mogu da trguju na Amazonu

Amazon je nedavno revidirao listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavaca, na koju je dodata Bosna i Hercegovina.

Osnivanje preduzeća u nekoj od zemalja sa liste više nije jedini način da građani BiH postanu prodavci, već su im vrata za trgovinu otvorena u sopstvenoj državi.

Amazon je dodao još 85 zemalja, a u najvećoj online prodavnici na svetu trenutno učestvuje 188 država.

Kupcima u BiH je postao dostupan mnogo veći broj proizvoda, jer je do sada to bilo ograničeno na deo ponude, poput knjiga i CD/DVD, piše Klix.ba.

Amazon je američka kompanija osnovana 1994. godine, koja se bavi trgovinom na svojim internet prodavnicama. Kompanija ima web stranice u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Kini i Japanu.

U globalnoj konkurenciji je na samom vrhu, a posebnom skoku tokom prošle godine doprinela je pandemija korona virusa. Godišnji prihod Amazona je oko 14,7 milijardi dolara, a neto dobit blizu pola milijarde dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...