PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Tri nove mere u sprečavanju širenja korona virusa

SrbijaVesti

3.7.2020 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Tri nove mere u sprečavanju širenja korona virusa PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Tri nove mere u sprečavanju širenja korona virusa
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera... PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Tri nove mere u sprečavanju širenja korona virusa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva.

Ova odluka stupa na snagu u petak, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik je prethodno najavio da će se nakon proglašenja vanredne situacije sprovesti procedura za uvodenje tri nove mere u cilju sprečavanja širenja Covid-19.

Jedna od tih mera jeste ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupljaju u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, na otvorenom 500 ljudi, podsetio je Radojičić.

Druga mera je zatvaranje noćnih klubova i kafića od 23 do 6 ujutro i treća mera je striktnije poštovanje nošenja maski i od ponedeljka, eventualno, kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

U Srbiji je u četvrtak korona virusom zaraženo 359 ljudi, a čak 82,5 odsto je iz Beograda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...