u takmičenju učestvovali srednjoškolci iz srbije, bosne i hercegovine i crne gore

Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova

Hi-techLifestyleRegionSrbijaVesti

18.3.2022 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova
Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, razmenili su ideje i pokazali umeće u izradi funkcionalnih aplikacija. Za... Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova

Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, razmenili su ideje i pokazali umeće u izradi funkcionalnih aplikacija.

Za najbolje regionalne aplikacije stručni žiri je proglasio aplikaciju „SmarterWater“, tima iz Gimnazije „Boljai“ iz Sente, aplikaciju „6Sense“, tima iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice i aplikaciju „Dnevnik pčelarstva“, tima iz SŠC „Jovan Cvijić“ iz Modriče.

Kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, kao članice Telekom Srbija grupe, organizovale su peto po redu takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje, „Regionalni app izazov“, a zbog epidemiološke situacije, pobednici nacionalnih takmičenja su i ove godine svoje aplikacije predstavili putem video konferencije, navodi se u saopštenju Telekoma Srbije.

U petom Regionalnom app izazovu učestvovali su učenici 90 škola iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koji su pokazali želju i odlučnost da ono što su naučili u školi, primene i u praksi, dajući celovita rešenja kroz aplikacije koje olakšavaju svakodnevni život.

Glavna nagrada za pobedničke timove je vredna informatička oprema, dok je specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, u vidu prestižnih mobilnih telefona, dodeljena timu iz JU „Gimnazija Banja Luka“, za aplikaciju „SteamGate“.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da u okviru projekata na polju društvene odgovornosti daju podršku mladima da unaprede svoje znanje, i da dodatno razviju svoje sposobnosti, i time omoguće sebi slobodu u izboru karijere, i da u budućnosti lakše dođu do željenog posla.

Telekom Srbija a.d., Beograd

Takovska 2, 11000 Beograd-Palilula , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
820.375.394,84 (2020)
Broj zaposlenih:
6.805 (2020)

Izvršni direktor m:tel Crna Gora, Tatjana Mandić, ocenila je da je veoma važno da mladi još na početku svog profesionalnog razvoja imaju pravu podršku.

Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a BiH, zahvalila je svim takmičarima kao budućim vizionarima koji imaju šanse da postanu velika imena u svetskoj IT ili telekomunikacionoj industriji i izrazila zadovoljstvo što je Telekom Srbija grupa deo ove kreativne priče.

  • VERA

    18.3.2022 #1 Author

    Bas lepo , da skolarci malo odmere snage, ko je gde kada su u pitanju aplikacije.

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.3.2022 #2 Author

    Sve cestitke nasim mladim talentima!

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    19.3.2022 #3 Author

    Bravo. 👏👏👏

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #4 Author

    Bravo omladinci! Vi ste svetla tačka Srbije!

    Odgovori

  • MAJALG

    20.3.2022 #5 Author

    Mladi su nasa buducnost i u njih treba da ulazemo, i da nekako sprecimo odliv mladih mozgovo i kvalitetne radne snage

    Odgovori

  • IRINA

    22.3.2022 #6 Author

    Bravo za te mlade ali i za Telekom što organizuje ovakve projekte za mlade

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...