u fabrici radi 80 žena sa cele teritorije opštine majdanpek

Proizvodni pogon Yumca svečano se u subotu otvara u Rudnoj Glavi

Firme u fokusuU fokusuVesti

23.6.2021 11:35 Autor: Miljan Paunović 1

Proizvodni pogon Yumca svečano se u subotu otvara u Rudnoj Glavi Proizvodni pogon Yumca svečano se u subotu otvara u Rudnoj Glavi
Proizvodni pogon vranjskog Yumca koji je izgrađen u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka, svečano će biti otvoren u subotu, 26. juna, potvrdio je Tanjugu predsednik... Proizvodni pogon Yumca svečano se u subotu otvara u Rudnoj Glavi

Proizvodni pogon vranjskog Yumca koji je izgrađen u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka, svečano će biti otvoren u subotu, 26. juna, potvrdio je Tanjugu predsednik Saveta mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović.

Očekuje se da će svečanom otvaranju fabrike prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na čiju inicijativu je pogon Yumca i podignut.

Predsednik Srbije je početkom aprila primio prvu dozu vakcine u Zdravstvenoj stanici Rudna Glava i obećao izgradnju pogona vranjskog Yumca kako bi se rešio problem zapošljavanja žena iz tog kraja Srbije.

„Proizvodnja je počela u ponedeljak, a u fabrici radi 80 žena iz Rudne Glave i sa cele teritorije Opštine Majdanpek. Na obuci u Vranju je bilo 25 radnica, koje sad obučavaju preostalih 55 žena da rade šivačke poslove“, rekao je Balanović.

Dodao je da će se u Yumco pogonu proizvoditi radne uniforme i oprema za vojsku i policiju.

YUMCO AD VRANJE

Radnička 5, 17501 Vranje, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
21.307.711,67 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)
Tagovi
U FOKUSU

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...