period kontinuiranog poboljšanja

Proizvodnja u Kini u ekspanziji, više novih porudžbina

SvetVesti

1.2.2024 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Proizvodnja u Kini u ekspanziji, više novih porudžbina Proizvodnja u Kini u ekspanziji, više novih porudžbina
Kineska proizvodnja nastavila je da se širi u januaru, a kompanije daju dobre signale za kontinuirano povećanje proizvodnje i novih porudžbina, objavio je u... Proizvodnja u Kini u ekspanziji, više novih porudžbina

Kineska proizvodnja nastavila je da se širi u januaru, a kompanije daju dobre signale za kontinuirano povećanje proizvodnje i novih porudžbina, objavio je u četvrtak S&P Global.

„Iako je rast proizvodnje uglavnom bio stabilan, rast ukupnog novog poslovanja je izgubio određeni zamah u određenim trenucima tokom decembra“, navodi S&P, prenosi Anadolu Agency.

Dodaje se da su, ipak, kompanije bile živahnije kada su procenjivale izglede za narednu godinu, a stopa otpuštanja radnika u celom sektoru značajno se smanjila tokom meseca.

Indeks menadžera nabavke (PMI) kineskog proizvodnog sektora ostao je nepromenjen na 50,8 u januaru.

„Zdravlje sektora je sada jačalo tri uzastopna meseca, da označi najduži period kontinuiranog poboljšanja u dve i po godine“, navodi se u saopštenju.

S&P je dodao da su kineske proizvodne kompanije signalizirale ekspanziju proizvodnje treći mesec zaredom u januaru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...