PROJEKAT FRUŠKOGORSKOG KORIDORA SKORO ZAVRŠEN, Izgradnja počinje na proleće, kaže Drobnjak

SrbijaVesti

12.10.2020 10:36 Autor: Marija Jovanović 4

PROJEKAT FRUŠKOGORSKOG KORIDORA SKORO ZAVRŠEN, Izgradnja počinje na proleće, kaže Drobnjak PROJEKAT FRUŠKOGORSKOG KORIDORA SKORO ZAVRŠEN, Izgradnja počinje na proleće, kaže Drobnjak
Projekti za Fruškogorski koridor skoro su završeni, a izgradnja bi verovatno mogla da počne već na proleće, izjavio je direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran... PROJEKAT FRUŠKOGORSKOG KORIDORA SKORO ZAVRŠEN, Izgradnja počinje na proleće, kaže Drobnjak

Projekti za Fruškogorski koridor skoro su završeni, a izgradnja bi verovatno mogla da počne već na proleće, izjavio je direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

Taj koridor podrazumeva izgradnju mosta preko Dunava i tunela od 3,5 kilometara ispod Fruške Gore, kazao je Drobnjak za TV Pink i dodao da cena za 48 kilometara iznosi 606 miliona evra.

On je podsetio i da se na deonici autoputa Miloš Veliki, od Čačka do Požege, rade dva tunela od po tri kilometara, što je ukupno 12 kilometara tunela u četiri cevi, a da radove izvodi kineska firma CBRC.

Kod Čačka na Zapadnoj Moravi predstoji izgradnja mosta koji će spojiti Preljinu, dokle je sada stigao autoput, sa deonicom ka Požegi. Drobnjak kaže da je to vrlo značajno da bi se smanjilo opterećenje, jer oko tog grada prosečno dnevno prođe 18.000 vozila.

On je rekao da je i tunel kod Železnika na obilaznici oko Beograda, koji je izgrađen pre 10 godina, počeo malo da propušta vodu i da se radi nova izolacija kako bi se to saniralo.

  • Snežana

    12.10.2020 #1 Author

    Napredujemo…

    Odgovori

  • Irina

    12.10.2020 #2 Author

    Odlicne vesti za gradjane koji zive u tom kraju ali i zbog tranzita kroz nasu zemlju

    Odgovori

  • Ž

    12.10.2020 #4 Author

    „Izgradnja autoputa po kilometru u Vojvodini košta od 1,5 do 2,5, dok u Grdeličkoj klisuri treba izdvojiti od 10 do 15 miliona evra po kilometru, kilometar autoputa kroz brdovit teren od Ljiga do Čačka košta 7,5 miliona evra, potencijalni strani izvođači isto toliko traži za prilično ravnu deonicu od Obrenovca do Ljiga, a domaća preduzeća već grade 12 kilometara između Uba i Lajkovca za 5,8 miliona evra.“ Izvor iz Privredne komore Srbije kaze da „kilometar autoputa u Srbiji košta između 2,5 i sedam miliona evra u zavisnosti od deonice.“ Cena ovog puta je preko 12,5 miliona evra po kilometru. Sta reci?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...