PROJEKAT JADARIT MOŽE DA DONESE PROSPERITET SRBIJI Važno je da se poštuje najviši nivo zaštite životne sredine, kaže Zorana Mihajlović

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

18.11.2020 10:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PROJEKAT JADARIT MOŽE DA DONESE PROSPERITET SRBIJI Važno je da se poštuje najviši nivo zaštite životne sredine, kaže Zorana Mihajlović PROJEKAT JADARIT MOŽE DA DONESE PROSPERITET SRBIJI Važno je da se poštuje najviši nivo zaštite životne sredine, kaže Zorana Mihajlović
Projekat “Jadar“ može da donese prosperitet Srbiji, ali samo ako se realizuje uz najviši nivo zaštite životne sredine i dobru komunikaciju sa građanima, izjavila... PROJEKAT JADARIT MOŽE DA DONESE PROSPERITET SRBIJI Važno je da se poštuje najviši nivo zaštite životne sredine, kaže Zorana Mihajlović

Projekat “Jadar“ može da donese prosperitet Srbiji, ali samo ako se realizuje uz najviši nivo zaštite životne sredine i dobru komunikaciju sa građanima, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

Gostujući na TV Hepi, Mihajlovićeva je rekla da će u ovaj projekat, pored australijske kompanije “Rio Tinto“, biti uključeno više ministarstava, predstavnici Grada Loznice i Mačvanskog okruga.

Govoreći o zabrinutosti građana za moguće efekte ovog projekta na životnu sredinu, Mihajlovićeva je rekla da razume građane, jer zna kroz šta su prolazili zbog rudnika Zajača i ekoloških problema koje je pravio i dodala da građani moraju da budu informisani o svemu.

Resorna ministarkia je naglasila da je Rio Tinto ozbiljna kompanija i da je napravila čak i pilot-postrojenje u Australiji kako bi proverili tehnologije koje bi koristili.

Jadarit je novi mineral koji može da donese prosperitet, ali je važno da se sve uradi na ekološki održiv način.

“Ako znamo koliki je rast tržišta baterija za električne automobile, da je to budućnost, da imamo sirovinu, zašto da to ne uradimo, ali tako da sve bude u skladu sa ekološkim zahtevima”, rekla je Zorana Mihajlović. Ona je dodala da smatra da bi i proizvodnja baterija za električne automobile trebalo da bude locirana u Srbiji.

  • MARIJANA

    18.1.2022 #1 Author

    😑

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    31.1.2022 #2 Author

    Gospopđa ministarka da povede računa šta potpisuje i dogovara. Ovo nije u interesu Srbije, već stranih investitora, njihovi dilovi su vidljivi golim okom!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...