Do sada raspodeljeno 315 miliona evra

Projekte EBRD i Vlade Crne Gore sagledati kroz novu geopolitičku aktuelnost

RegionVesti

15.2.2023 14:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Projekte EBRD i Vlade Crne Gore sagledati kroz novu geopolitičku aktuelnost Projekte EBRD i Vlade Crne Gore sagledati kroz novu geopolitičku aktuelnost
Potencijalne partnerske projekte Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) korisno je sagledavati i kroz novu geopolitičku prizmu i aktuelne... Projekte EBRD i Vlade Crne Gore sagledati kroz novu geopolitičku aktuelnost

Potencijalne partnerske projekte Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) korisno je sagledavati i kroz novu geopolitičku prizmu i aktuelne teškoće sa kojima se suočavaju snažne svetske ekonomije, pa neminovno i crnogorska, ocenili su njihovi predstavnici.

Ministar finansija u Vladi CG Aleksandar Damjanović, razgovarao je sa članicom borda direktora EBRD, Rouzmari Šlup (Rosmarie Schlup), o aktuelnom statusu partnerskih projekata koje Crna Gora ima sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da je trenutno aktuelno 40 zajedničkih projekata, a ukupan portfolio iznosi 315 miliona evra, od čega je privatnom sektoru namenjeno 27 odsto tih sredstava.

Na sastanku je ocenjeno da prioritet Crne Gore ostaju infrastrukturni projekti u energetici i saobraćaju, među kojima je vodeći auto-put.

Damjanović se zahvalio na dosadašnoj podršci, uz očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti i ubuduće.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...