PROSEČNA JULSKA NETO PLATA U CRNOJ GORI 521 EVRO Blagi pad u odnosu na iznos od prethodnog meseca

RegionVesti

31.8.2020 14:41 Autor: Ljiljana Begović 1

PROSEČNA JULSKA NETO PLATA U CRNOJ GORI 521 EVRO Blagi pad u odnosu na iznos od prethodnog meseca PROSEČNA JULSKA NETO PLATA U CRNOJ GORI 521 EVRO Blagi pad u odnosu na iznos od prethodnog meseca
Prosečna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u julu je iznosila 521 evro, što je 1,1 odsto manje u odnosu na jun,... PROSEČNA JULSKA NETO PLATA U CRNOJ GORI 521 EVRO Blagi pad u odnosu na iznos od prethodnog meseca

Prosečna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u julu je iznosila 521 evro, što je 1,1 odsto manje u odnosu na jun, podaci su Monstata.

Prosečna neto zarada u julu je bila dva odsto viša u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je bruto zarada u julu iznosila 778 evra.

Foto: Shutterstock

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u julu u odnosu na jun, objašnjavaju u Monstatu, porasle su u sektorima usluge smeštaja i ishrane 11,2 odsto, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 10,1 odsto, poslovanja sa nekretninama 6,3 odsto, saobraćaja i skladištenja 4,5 odsto, snabdevanja električnom energijom 3,5 odsto, stručne, naučne i tehničke delatnosti 3,3 odsto, snabdevanje vodom, upravljanje otpadom jedan odsto, umetnost zabava i rekreacija 0,7 odsto i informisanje i komunikacije 0,1 odsto.

Pad je zabeležen u sektorima obrazovanja 4,8 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 4,5 odsto, ostale uslužne delatnosti 3,9 odsto, državna uprava i odbrana 3,5 odsto, prerađivačka industrija 2,9 odsto, građevinarstvo 0,7 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo 0,5 odsto, vađenje ruda i kamena 0,4 odsto i zdravstena i socijalna zaštita 0,2 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...