PRVA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE Poslanici razmatraju odluku o uvođenju vanrednog stanja

IzdvajamoSrbijaVesti

28.4.2020 09:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PRVA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE Poslanici razmatraju odluku o uvođenju vanrednog stanja PRVA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE Poslanici razmatraju odluku o uvođenju vanrednog stanja
Skupština Srbije počinje u utorak prvu sednicu od uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog sprečavanja širenja korona virus a na dnevnom redu su potvrđivanje... PRVA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE Poslanici razmatraju odluku o uvođenju vanrednog stanja

Skupština Srbije počinje u utorak prvu sednicu od uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog sprečavanja širenja korona virus a na dnevnom redu su potvrđivanje odluke o uvođenju vanrednog stanja i odredbi donetih u tom periodu.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u ponedeljak da su svi poslanici pozvani na sednicu i da im je dostavljen material, kao i da očekuje da svi dođu, kao i da je obezbeđena oprema da bi se održala sednica u posebnim epidemiološkim okolnostima.

Gojković je rekla da će svim poslanicima biti izmerena temperatura, a posle toga uzeće maske. Ona je navela da očekuje od svih poslanika da odgovorno pristupe svom poslu, prvenstveno da dođu i da na način primeren stanju u kojem se nalazi Srbija diskutuju o tačkama dnevnog reda.

Poslanici će sedeti na svakom trećem mestu u velikoj sali koja, u parteru i na galeriji, ima ukupno 501 mesto. Očekuje se da zasedanju prisustvuje oko 150 poslanika, a svi će imati maske, vizire i rukavice.

Za rad je potreban kvorum od 126 poslanika, a odluke se donose većinom glasova.

Čak i da dođu svi poslanici, što je malo verovatno, jer parlament bojkotuje deo opozicionara, a u radu neće učestvovati ni skupštinski penzioneri (njih oko 25), ima mesta da svi budu na udaljenosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...