"Razorni" promenio kurs na putu za Tripoli

Prvi brod sa ukrajinskim žitom iz Odese nije stigao u Liban

SvetVesti

8.8.2022 15:41 Autor: Vladimir Jokanović 5

Prvi brod sa ukrajinskim žitom iz Odese nije stigao u Liban Prvi brod sa ukrajinskim žitom iz Odese nije stigao u Liban
„Razorni“, prvi brod sa ukrajinskim žitom koji je prema sporazumu postignutom prošlog meseca između Rusije, Ukrajine, Turske i UN, isplovio iz Odese nije stigao... Prvi brod sa ukrajinskim žitom iz Odese nije stigao u Liban

„Razorni“, prvi brod sa ukrajinskim žitom koji je prema sporazumu postignutom prošlog meseca između Rusije, Ukrajine, Turske i UN, isplovio iz Odese nije stigao u nedelju u Liban kao što je bilo planirano, već je promenio kurs.

Brod je prošlog ponedeljka napustio ukrajinsku luku Odesa sa 26.500 tona kukuruza, a u nedelju je trebalo da pristane u luku u Tripoliju, prema informacijama ukrajinskih i libanskih vlasti, prenosi Reuters. Međutim, ukrajinska ambasada u Tripoliju saopštila je da brod kasni i da neće stići na vreme.

Ambasada nije navela razloge kašnjenja niti novi datum pristajanja u Liban, a prema podacima portala za monitoring plovidbe Marine Traffic, „Razorni“ je lociran u vodama Turske. Na tovarnom listu broda stoji da je dan dolaka utorak, kao i da je odredište „po narudžbini“.

To obično znači da se brodski teret može preneti sa jednog vlasnika na drugog, odnosno da neko treba da kupi kukuruz, a libanski ministri transporta, poljoprivrede i ekonomije naveli su prošle nedelje da ne znaju ko kupuje žito sa broda „Razorni“.

Zajednički koordinacioni centar, koji nadgleda izvoz ukrajinskog žita preko Crnog mora, saopštio je da se brod „Razorni“ koristi za „probnu vožnju“, kao i da se informacije njegove posade koriste za fino podešavanje procedura za naredne pošiljke.

  • TATJANA

    8.8.2022 #1 Author

    Svakako ce stici

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.8.2022 #2 Author

    Nesto tu nije kako treba

    Odgovori

  • kaćica

    8.8.2022 #3 Author

    Sta li se to desilo?

    Odgovori

  • MAJALG

    8.8.2022 #4 Author

    Ovde nije problem gde je zito, nego ona cuvena sta se valja ispod zita, e tu je vrvt problem.

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.8.2022 #5 Author

    Sigurno postoji razlog zasto je promenio rutu..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...