Očekuje se raspisivanje javnih poziva za sve zainteresovane građane

Prvi ugovori o subvencijama za zamenu stolarije u avgustu

SrbijaVesti

6.6.2021 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prvi ugovori o subvencijama za zamenu stolarije u avgustu Prvi ugovori o subvencijama za zamenu stolarije u avgustu
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će uskoro početi procedura koja bi mnogim građanima donela mogućnost obnove fasada, stare... Prvi ugovori o subvencijama za zamenu stolarije u avgustu

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će uskoro početi procedura koja bi mnogim građanima donela mogućnost obnove fasada, stare stolarije i svega onoga što čini njihov dom energetski neefikasnim i zbog čega plaćaju više račune za struju. 

– Prvi ugovori moraju da budu u avgustu. Nadam se da ćemo pred početak sledeće grejne sezone moći da vidimo mnogo stanova koji će imati zamenjenu stolariju – rekla je Mihajlovićeva na TV „Prva“.

Ujedno je podsetila da je 76 opština i gradova ispunilo sve uslove i da imaju u budžetu novac za energetsku efikasnost.

– Sada lokalne samouprave raspisuju javni poziv za kompanije koje će da rade zamenu stolarije, da ne bismo imali velike cene, a zatim se raspisuje javni poziv za građane – rekla je Mihajlovićeva i precizirala da će se građani javljati lokalnim samoupravama koje će formirati komisije i napraviti rang liste.

Ministarka je naglasila da neće biti ograničenja za građane na osnovu tipa stambenog objekta ili kvadrature.

Podsetimo, narednih dana trebalo bi da bude formirana Uprava za energetsku efikasnost, koja ima za cilj da pomogne građanima tako što će se bespovratno finansirati 50 odsto troškova zamena vrata, prozora, izolacija na fasadama i slično. Uskoro bi trebalo da bude upućen i poziv svim građanima koji su zainteresovani za subvenciju za zamenu stolarije.

Tagovi
VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...