PUTNICI MOGU DA ODAHNU Oni koji su već uplatili turističke aranžmane imaće pravo na zamensko putovanje

BiznisSrbijaTurizamVesti

28.4.2020 12:53 Autor: Marija Jovanović 2

PUTNICI MOGU DA ODAHNU Oni koji su već uplatili turističke aranžmane imaće pravo na zamensko putovanje PUTNICI MOGU DA ODAHNU Oni koji su već uplatili turističke aranžmane imaće pravo na zamensko putovanje
Uredbom Vlade svi putnici koji su uplatili aranžmane do 15. marta imaće pravo na zamensko putovanje, koje mogu iskoristiti do kraja 2021. godine, rekao... PUTNICI MOGU DA ODAHNU Oni koji su već uplatili turističke aranžmane imaće pravo na zamensko putovanje

Uredbom Vlade svi putnici koji su uplatili aranžmane do 15. marta imaće pravo na zamensko putovanje, koje mogu iskoristiti do kraja 2021. godine, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Država na svaki način želi da zaštiti više od 500.000 građana koji su do naznačenog datuma uplatili svoje aranžmane, kazao je Ljajić za RTS i objasnio da novi ugovor, koji će putnici potpisivati sa agencijom, podrazumeva da se aranžman obavi na istoj ili drugoj destinaciji, po dogovoru dveju strana.

Ugovori će biti pokriveni garancijama putovanja, odnosno garancijama osiguravajućih kuća – polisama osiguranja. Njihova vrednost, kako je objasnio, ne može biti manja od vrednosti aranžmana uplaćenog do 15. marta.

Kao opcija postoji i povraćaj novca, koji je agencija dužna da realizuje 14 dana nakon 31. decembra naredne godine, naveo je Ljajić i dodao da je već sada rešeno približno 123.000 slučajeva tako što su putnici prihvatili ponudu agencija, ili im je vraćen novac.

On je, s obzirom na to da se još ne zna na globalnom nivou kada će se i na koji način otvarati granice, preporučio građanima da ove godine odmor, ili bar jedan njegov deo, provedu u našoj zemlji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...