Ministarstvo privrede pojasnilo zašto je raspisan pa poništen javni poziv

Radi se korekcija procene vrednosti JRB, uslediće novi poziv za privatizaciju

PoslovanjeSrbijaVesti

2.8.2024 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Radi se korekcija procene vrednosti JRB, uslediće novi poziv za privatizaciju Radi se korekcija procene vrednosti JRB, uslediće novi poziv za privatizaciju
Ministarstvo privrede je u saopštenju objavljenom u četvrtak, 1. avgusta pojasnilo zašto je krajem jula raspisalo pa posle 24 časa i poništilo javni poziv... Radi se korekcija procene vrednosti JRB, uslediće novi poziv za privatizaciju

Ministarstvo privrede je u saopštenju objavljenom u četvrtak, 1. avgusta pojasnilo zašto je krajem jula raspisalo pa posle 24 časa i poništilo javni poziv za privatizaciju akcionarskog društva Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB).

Razlog leži, kako je navedeno u saopštenju, u tome da je potrebno korigovati procenu vrednosti imovine JRB AD.

Ministarstvo je, kako su istakli, objavilo javni poziv za privatizaciju preduzeća JRB AD dana 23. jula 2024. godine ali je u periodu nakon pripreme i objave poziva obavešteno od strane Direkcije za imovinu Republike Srbije, a preko subjekta privatizacije, da su određene parcele prema važećoj planskoj dokumentaciji predviđene da budu deo projekta od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

„Ministarstvo privrede je, upravo i isključivo u cilju obezbeđenja sprovođenja ispravnog postupka privatizacije preduzeća, a pre svega u cilju zaštite javnog interesa, dana 24. jula 2024. godine, donelo odluku o poništaju Javnog poziva“, naveli su u saopštenju koje je objavljeno kao demanti pisanja portala Forbs Srbija o ovoj temi.

Ministarstvo ističe da je istovremeno sa poništajem poziva uputilo zahtev preduzeću da procenitelju koji je vršio procenu vrednosti kapitala, ukaže na sve napred iznete okolnosti, a radi dostavljanja korigovane procene.

„Nakon dostavljanja korigovane procene, Ministarstvo privrede će objaviti novi javni poziv, a sve u cilju pronalaženja renomiranog investitora koji će doprineti očuvanju, unapređenju i modernizaciji delatnosti preduzeća“, najavili su iz ministarstva.

Javni pozivi se, kako su ocenili, objavljuju na najtransparentniji način i dostupni su svim zainteresovanim licima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.