Istraživanje Privredne komore Srbije

Radnici u Srbiji sve ređe uzimaju bolovanje zbog korona virusa

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

20.5.2021 13:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Radnici u Srbiji sve ređe uzimaju bolovanje zbog korona virusa Radnici u Srbiji sve ređe uzimaju bolovanje zbog korona virusa
Izostajanje radnika sa posla zbog infekcije korona virusom opada već nekoliko nedelja, pokazalo je istraživanje Privredne komore Srbije (PKS). „Trend poboljšanja epidemijske situacije u... Radnici u Srbiji sve ređe uzimaju bolovanje zbog korona virusa

Izostajanje radnika sa posla zbog infekcije korona virusom opada već nekoliko nedelja, pokazalo je istraživanje Privredne komore Srbije (PKS).

„Trend poboljšanja epidemijske situacije u privredi nastavlja se nekoliko nedelja zaredom i broj ‘kovid odsutnih’ radnika je manji od tri procenta“, navodi se u saopštenju.

Na uzorku od 1.190 kompanija koje zapošljavaju skoro 400.000 radnika, zbog korone je odsustvo prijavilo 2,91 odsto radnika, dok je nedelju dana ranije isto bilo u 3,01 odsto slučaja.

Najviše odsutnih je u firmama do 100 zaposlenih, dok je u velikim kompanijama iznad 500 radnika situacija povoljnija od proseka u privredi, pokazala je anketa.

Obolelih radnika najviše ima u Užicu, Novom Sadu i Pančevu, a najmanja zaraženost je u Zaječaru, Leskovcu i Kruševcu.

  • Marija

    6.11.2021 #1 Author

    Bojim se da je to lazna slika. Najveci broj ljudi sa slabim simptomima bolesti i ne odlazi kod lekara. Tome doprinosi i veliki broj lazno negativnih brzih testova.

    Odgovori

  • MARE

    17.7.2022 #2 Author

    Ili rade od kuce ili u izolovanom odeljenju u firmi , ima i toga ,a izolacija je sada preporuka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...