vlada crne gore donela odluku

Radnicima Instituta Simo Milošević jednokratna pomoć od 1,13 miliona evra

RegionVesti

25.4.2024 17:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Radnicima Instituta Simo Milošević jednokratna pomoć od 1,13 miliona evra Radnicima Instituta Simo Milošević jednokratna pomoć od 1,13 miliona evra
Vlada Crne Gore je danas na sednici odlučila da radnicima Instituta „Simo Milošević“ uplati jednokratnu pomoć od 1,13 miliona evra, saznaje portal Pobjeda. To... Radnicima Instituta Simo Milošević jednokratna pomoć od 1,13 miliona evra

Vlada Crne Gore je danas na sednici odlučila da radnicima Instituta „Simo Milošević“ uplati jednokratnu pomoć od 1,13 miliona evra, saznaje portal Pobjeda.

To je bio uslov zaposlenih u Institutu koji su ranije najavljeni štrajk odložili do danas, do kada su dali rok vladi da uplati pomoć. Pomoć će biti isplaćena posredstvom reprezentativnog Sindikata, prenosi Mina.

Vlada je odluku o jednokratnoj pomoći donela na predlog Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine završilo je procenu imovine Instituta Igalo, a Plan spašavanja bi uskoro trebalo da se nađe pred Agencijom za zaštitu konkurencije, čije bi odobrenje omogućilo uplatu deset miliona evra toj ustanovi.

Vlada je nedavno odlučila da formira ekspertsku Komisiju koja će tražiti rešenja za izlazak iz krize i pozicioniranje Instituta na tržištu.

Odobrila je i povećanje usluga prema fondovskim osiguranicima deset odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...