ministarstvo ekonomskog razvoja crne gore opredelilo iz budžeta 200 hiljada evra

Raspisan javni konkurs za startap grantove

InovacijePreduzetnikRegionVesti

14.10.2021 15:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan javni konkurs za startap grantove Raspisan javni konkurs za startap grantove
Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore objavilo je u sredu javni konkurs za dodelu grantova za ranu fazu razvoja startapova, sa opredeljenim budžetom od 200... Raspisan javni konkurs za startap grantove

Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore objavilo je u sredu javni konkurs za dodelu grantova za ranu fazu razvoja startapova, sa opredeljenim budžetom od 200 hiljada evra.

„Konkursom se sufinansiraju startap projekti koji će ponuditi digitalna rešenja u četiri prioritetna područja Strategije pametne specijalizacije (S3), sa ciljem unapređenja startap zajednice u Crnoj Gori kroz podsticanja rasta i razvoja postojećih i stvaranje novih startap preduzeća“, prenosi agencija Mina.

Iz Ministarstva su kazali da konkurs podržava inovativne startap projekte koji nude rešenja s potencijalom za komercijalizaciju u oblastima S3, kao i za projekte kojima se podstiču socijalne inovacije u oblastima S3.

Prioritetne oblasti Strategije pametne specijalizacije su, kako su podsetili, održiva poljoprivreda i lanac vrednosti hrane, energija i održiva životna sredina, održivi i zdravstveni turizam i informaciono-komunikacione tehnologije kao horizontalni sektor.

„Kroz ovu finansijsku pomoć omogućava se podrška startapovima da, uprkos novonastaloj situaciji sa covid, nastave razvoj inovativnih rešenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativnih rešenja koja doprinose rešavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3. Takođe, cilj je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti“, rekli su iz ministarstva.

Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20 odsto vrednosti od ukupno dodeljenih sredstava po ovom konkursu.

Iznos finansijske podrške koja može biti dodeljena po pojedinačnom projektu je od šest hiljada evra do 20 hiljada evra. Ova podrška može iznositi maksimalno do 80 odsto ukupne vrednosti projekta.

„Trajanje predloženih projekata je od šest do 12 meseci, dok je prijave na konkurs potrebno dostaviti najkasnije do 11. novembra do 14. sati“, dodaje se u saopštenju.

Ostali detalji javnog konkursa za dodelu grantova za ranu fazu razvoja startapova dostupni su na linku: https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova-za-ranu-fazu-razvoja-startapova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...