prijava za sufinansiranje projekata trajaće do 15. maja

Raspisan javni poziv za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji

InfrastrukturaSrbijaVesti

28.4.2023 12:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan javni poziv za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji Raspisan javni poziv za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji
Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je u petak Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji za ovu... Raspisan javni poziv za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je u petak Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji za ovu godinu, vredan nešto više od 325 miliona dinara.

Kako je saopšteno, na poziv se mogu prijaviti samostalno jedinice lokalne samouprave ili u saradnji sa akreditovanim razvojnim agencijama, prenosi Beta.

Od ukupnog iznosa, nešto više od 85 miliona dinara namenjeno je za izradu razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, dok je za sufinansiranje projekata opredeljeno 240 miliona.

Za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja moguće je prijaviti se do 1. oktobra, dok će prijava za sufinansiranje projekata trajati do 15. maja.

„Programom za podsticanje regionalnog rasta, predviđeno je da Kabinet ministra sufinansira do 80 odsto troškova izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja i projekata u oblasti razvoja preduzetništva, investicija i inovacija, unapređenja poslovne infrastrukture, stvaranja povoljnih uslova za brži razvoj startap preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti i poboljšanja poslovne i investicione klime“, stoji u saopštenju.

Selekcija će se vršiti na osnovu kriterijuma finansijskih i operativnih kapaciteta, usklađenosti sa strateškim dokumentima, kao i prema održivosti i efektima samih projekata.

Detalji Javnog poziv objavljeni su u Službenom glasniku a dostupni su i na internet stranici www.rrrz.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...