Podzemna garaža sa 400 mesta i veći broj tezgi

Raspisan tender za izgradnju nove Bajlonijeve pijace u Beogradu

InvesticijeSrbijaVesti

17.6.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Raspisan tender za izgradnju nove Bajlonijeve pijace u Beogradu Raspisan tender za izgradnju nove Bajlonijeve pijace u Beogradu
Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju pijace Skadarlija, popularne Bajlonijeve pijace, u ulici Džordža Vašingtona. U planu je da... Raspisan tender za izgradnju nove Bajlonijeve pijace u Beogradu

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju pijace Skadarlija, popularne Bajlonijeve pijace, u ulici Džordža Vašingtona.

U planu je da se svi objekti u okviru pijace sruše i da se na njihovom mestu grade novi. Kako je navedeno u projektnom zadatku, nova pijaca imaće i podzemnu garažu, piše eKapija.

Ističe se da će prostor kompleksa pijace će zadržati pretežnu uslugu prodaje, pripreme i konzumacije hrane. Planirano je podizanje kapaciteta tezgi za oko 10-15 odsto (do 400 tezgi), u zavisnosti od namene i tipa.

„Svi postojeći zidani i montažni objekti u okviru kompleksa se uklanjaju. Planirana intervencija izgradnje nove pijace se vrši na prostoru sadašnje pijace izgradnjom podzemnih etaža garaže sa pratećim tehničkim prostorijama i trga“, navodi se u dokumentaciji.

Dodaje se da trg može biti organizovan na dva međusobno povezana i delimično natkrivena nivoa (prema prvonograđenom rešenju).

Svi nivoi će biti međusobno povezani liftovima, platformama za prenos tereta i odgovarajućim brojem stepeništa. Vrednost posla procenjena je na 37 miliona dinara.

 • Jovana24

  17.6.2022 #1 Author

  Dobro, to ce potrajati.. Posle ce biti skup zakup tezgi, i ta pijaca ce kao i mnoge postati preskupa, a ponuda manja jer mnogi sadasnji zakupci nece moci da to sebi vise priuste.

  Odgovori

 • VERA

  17.6.2022 #2 Author

  Skoro su nam renovirali pijacu, zar je mpguce da ce opet da je diraju…

  Odgovori

 • Ika

  17.6.2022 #3 Author

  Dobro su se setili

  Odgovori

 • TATJANA

  17.6.2022 #4 Author

  Nek renoviraju i neke druge pijace

  Odgovori

 • SNEZANA

  18.6.2022 #5 Author

  Vreme je i bilo

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  18.6.2022 #6 Author

  Biće namešteno kao i sve

  Odgovori

 • TINA

  19.6.2022 #7 Author

  Neka renoviraju. Bice bolje nego sto je sad

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  19.6.2022 #8 Author

  Trebalo bi da se malo osveži, drevnost joj je drugo ime a sada je 21. vek.

  Odgovori

 • Suzana

  23.6.2022 #9 Author

  Koje ce to godine biti

  Odgovori

 • NINICA

  26.9.2022 #10 Author

  Sjajna vest!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...