RAST PRIHODA MICROSOFTA U TREĆEM KVARTALU Zaradili više od očekivanja Wall streeta

BerzaHi-techLifestyleNovacSvetVesti

28.10.2020 11:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

RAST PRIHODA MICROSOFTA U TREĆEM KVARTALU Zaradili više od očekivanja Wall streeta RAST PRIHODA MICROSOFTA U TREĆEM KVARTALU Zaradili više od očekivanja Wall streeta
Američki gigant Microsoft nadmašio je predviđanja Wall street kada su u pitanju prihodi u trećem tromesečju ove godine. Dobit kompanije je u tromesečju koje... RAST PRIHODA MICROSOFTA U TREĆEM KVARTALU Zaradili više od očekivanja Wall streeta

Američki gigant Microsoft nadmašio je predviđanja Wall street kada su u pitanju prihodi u trećem tromesečju ove godine. Dobit kompanije je u tromesečju koje je okončano 30. septembra iznosila 37,2 milijardi dolara, dok su stručnjaci predviđali da će ona iznositi 35,72 milijardi dolara.

Američka kompanija je nastavila da profitira od globalnog trenda rada od kuće zbog mera protiv pandemije korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters. Akcije Microsofta porasle su u utorak na njujorškoj berzi za jedan procenat, na 215,40 američkih dolara.

Microsoft je saopštio da su njegovi prihodi u segmentu „inteligentnog oblaka“ (Inteligent Cloud) skočili za 20 procenata, na 13 milijardi dolara, u prvom tromesečju 2020, dok su analitičari predviđali da će ta dobit iznositi 12,7 milijardi dolara.

Prihodi od kompjuterskih odeljenja Microsofta, koja uključuju windows i xbox igračke konzole, porasli su za šest procenata, na 11,8 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...