RASTE BROJ AMERIKANACA BEZ POSLA Državnu pomoć zatražilo 885.000 građana, najviše za tri meseca

SvetVesti

17.12.2020 17:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

RASTE BROJ AMERIKANACA BEZ POSLA Državnu pomoć zatražilo 885.000 građana, najviše za tri meseca RASTE BROJ AMERIKANACA BEZ POSLA Državnu pomoć zatražilo 885.000 građana, najviše za tri meseca
Broj Amerikanaca koji su podneli zahteve za naknadu za nezaposlene porastao je na najviši nivo u poslednja tri meseca, što sugeriše da je zaustavljen... RASTE BROJ AMERIKANACA BEZ POSLA Državnu pomoć zatražilo 885.000 građana, najviše za tri meseca

Broj Amerikanaca koji su podneli zahteve za naknadu za nezaposlene porastao je na najviši nivo u poslednja tri meseca, što sugeriše da je zaustavljen oporavak tržišta rada zbog pada poslovnih aktivnosti usled naglog širenja zaraze Covid-19.

Prve zahteve za naknadu putem redovnih državnih programa podnelo je 885.000 Amerikanaca u nedelji koja je završena 12. decembra, što je za 23.000 više nego sedmicu pre, pokazuju podaci Ministarstva rada, prenosi Yahoo Finance, pozivajući se na Bloomberg.

Istovremeno, kontinuirana potražnja za državnom pomoći opala je za 273.000 na 5,51 milion u nedelji koja se završila 5. decembra. Taj broj približno odgovara broju ljudi koji primaju državne naknade za nezaposlene, ali ne uključuju milione ljudi, koji su već iskoristili beneficije, ili primaju pomoć iz saveznih programa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...