REALIZOVAN DRUGI PAKET MERA POMOĆI Isplaćeno 33 miliona evra za 15 hiljada crnogorskih preduzeća

RegionVesti

19.7.2020 15:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

REALIZOVAN DRUGI PAKET MERA POMOĆI Isplaćeno 33 miliona evra za 15 hiljada crnogorskih preduzeća REALIZOVAN DRUGI PAKET MERA POMOĆI Isplaćeno 33 miliona evra za 15 hiljada crnogorskih preduzeća
Kroz implementaciju drugog paketa mera pomoći crnogorskoj privredi, odnosno kroz predmetne subvencije, obrađeno je blizu 30.000 zahteva i isplaćeno oko 33 miliona evra za... REALIZOVAN DRUGI PAKET MERA POMOĆI Isplaćeno 33 miliona evra za 15 hiljada crnogorskih preduzeća

Kroz implementaciju drugog paketa mera pomoći crnogorskoj privredi, odnosno kroz predmetne subvencije, obrađeno je blizu 30.000 zahteva i isplaćeno oko 33 miliona evra za 15.000 privrednih društava.

Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Radosav Babić je naglasio da je oko 65.000 zaposlenih dobilo subvenciju kroz taj program, odnosno, da je za dva meseca isplaćeno oko 130.000 ličnih dohodaka.

Prema njegovim rečima, kroz u okviru drugog paketa sprovedena je nova mera, subvencija za novozaposlene, a za prva dva meseca tu pomoć je dobilo blizu 300 radnika.

U Ministarstvu ekonomije ističu da su skoro sve delatnosti bile obuhvaćene drugim paketom mera pomoći i da je veoma mali broj onih delatnosti koje su isključene iz programa, jer ni u kom smislu nisu bile ugrožene, prenosi Tanjug.

„Smatramo da su mere Vlade Crne Gore bile pravovremene, kvalitetne, i što je najvažnije, dale su rezultate i privrednici su ih, u meri u kojoj im je bilo potrebno, na najbolji način iskoristili“, kazao je Babić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...