Predstavnik kompanije Lufthansa Consulting u poseti Podgorici

Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj

BiznisRegionTurizam

4.11.2022 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj
Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj, ocenio je senior partner i šef globalnog tržišta nemačke kompanije Lufthansa Consulting Ronald Šulc (Ronald Schulz).... Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj

Aerodromi Crne Gore imaju veliki potencijal za razvoj, ocenio je senior partner i šef globalnog tržišta nemačke kompanije Lufthansa Consulting Ronald Šulc (Ronald Schulz).

„Treba da se razvijate. U tom smislu, izrada Master plana za naredni desetogodišnji period bi bio dobar korak kako biste utvrdili pravac razvoja aerodromske infrastrukture koji će na najbolji način odgovoriti zahtevima tržišta”, kazao je Šulc tokom zvanične posete Aerodromima Crne Gore (ACG).

On je rekao da aerodromima mogu dobro da upravljaju i države i privatni investitori, saopšteno je iz ACG.

“Međutim, ovo pitanje je potrebno staviti u kontekst ACG i iznaći najbolje rešenje prilagođeno aerodromima u Podgorici i Tivtu”, naveo je Šulc, koga je na aerodromu u Podgorici dočekao izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Vladan Drašković.

Drašković je izjavio da ima sve profesionalne razloge da veruje da Lufthansa Consulting poseduje potreban nivo ekspertize uz komponentu neutralnosti u proceni, što je njima od značaja za objektivnije sagledavanje ukupnih okolnosti.

„Ukoliko rezultat bude proširena lepeza ideja koje vredi uzeti u obzir, ako dobijemo makar još jednu dodatnu opciju za razmišljanje u smislu pravca daljeg razvoja Aerodroma, onda je ova poseta postigla svoju svrhu. U narednim iteracijama saradnja može da dobije i konkretnije obrise. To će vreme pokazati”, kazao je Drašković.

Lufthansa Consulting se, između ostalog, specijalizovala u oblastima vezanim za aerodromske delatnosti uključujući planiranje i upravljanje prihodima, izradu namenskih projekata, pripremu master planova i projekte iz oblasti upravljanja sigurnošću i bezbednošću. Ova nemačka kompanija ima iskustva u radu i sa aerodromima koji posluju, kako u državnom vlasništvu, tako i u privatizacionim aranžmanima.

LC je prevashodno usmerena na regionalna tržišta u Evropi, Rusiji, Zajednici nezavisnih država, Bliskom istoku, Aziji, Africi i Južnoj Americi.

  • kaćica

    5.11.2022 #1 Author

    I treba mnogo turista tu dolazi

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.11.2022 #2 Author

    Imaju veliki potencijal,samo sto im trebaju dodatna ulaganja i ptosirenja,pogotovo Tivatski aerodrom…

    Odgovori

  • TATJANA

    6.11.2022 #3 Author

    Imaju, ali im treba ulaganja i stručnih ljudi da porade na tome, i dobra politika

    Odgovori

  • Milovan94

    6.11.2022 #4 Author

    Imaju sigurno potencijal samo ga treba pametno iskoristiti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...