program podrške razvoju ženskog preduzetništva

Bar dodelio 100.000 evra za projekte 20 preduzetnica

Moja firmaPreduzetnikRegion

20.6.2024 15:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Bar dodelio 100.000 evra za projekte 20 preduzetnica Bar dodelio 100.000 evra za projekte 20 preduzetnica
Opština Bar dodelila je sredstva po konkursu za podršku ženskom preduzetništvu shodno odluci Komisije za raspodelu sredstava, za šta je opredeljeno 100.000 evra. Sredstva... Bar dodelio 100.000 evra za projekte 20 preduzetnica

Opština Bar dodelila je sredstva po konkursu za podršku ženskom preduzetništvu shodno odluci Komisije za raspodelu sredstava, za šta je opredeljeno 100.000 evra.

Sredstva su dodeljena za projekte 20 preduzetnica koje su danas potpisale ugovore sa predsednikom Opštine, Dušanom Raičevićem, prenosi Mina.

On je tom prilikom primio preduzetnice i poručio da je opština identifikovala ključne izazove i potrebe žena u biznisu i na ovaj način pružila podršku kako bi zajednički podelili teret rizika pokretanja biznisa.

Raičević je kazao da je program podrške razvoju ženskog preduzetništva od uspostavljanja 2019. realizovan kroz sedam konkursa kroz koje je plasirano oko 330.000 evra nepovratnih sredstava preduzetnicama u cilju razvoja biznisa i otvaranja novih radnih mesta.

Raičević je podsetio da su od prošle godine sredstava za žensko preduzetništvo u budžetu udvostručena i iznose 100.000 evra, te da je ideja da lokalna uprava u narednih nekoliko godina plasira čak dva miliona evra za razvoj preduzetništva u Baru, po čemu Opština Bar ostaje lider u Crnoj Gori.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.