posvećen društvenom preduzetništvu mladih

Crna Gora prva u svetu po broju prijava za SIA program

InovacijePreduzetnikRegion

18.6.2024 14:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Crna Gora prva u svetu po broju prijava za SIA program Crna Gora prva u svetu po broju prijava za SIA program
Crna Gora je ove godine ostvarila najveći broj prijavljenih ideja sa ukupno 154 prijavljena učesnika za program Social Impact Award (SIA) od svih 18... Crna Gora prva u svetu po broju prijava za SIA program

Crna Gora je ove godine ostvarila najveći broj prijavljenih ideja sa ukupno 154 prijavljena učesnika za program Social Impact Award (SIA) od svih 18 država u Evropi, Aziji i Africi.

Ovogodišnji ciklus programa SIA posvećenog društvenom preduzetništvu mladih beleži rekordno interesovanje i broj prijava u Crnoj Gori do sada i ujedno najveći u svih 18 zemalja na čak tri kontinenta u ovogodišnjem ciklusu, prenosi Mina.

Prošle godine, SIA program zabeležio je 50 prijava, dok ove godine taj broj iznosi 80, sa ukupno 154 prijavljena učesnika.

Finalisti će biti proglašeni 28. juna odlukom stručnog žirija koji čini deset istaknutih profesionalaca, navodi se u saopštenju.

Nakon izbora finalista, početkom jula održaće se događaj na kome će finalni timovi imati mogućnost da odaberu svog mentora sa kojim će raditi u periodu od tri meseca na razvoju svojih ideja.

Tri pobedničke ideje biće odabrane na osnovu kriterijuma: inovativnost, stepen društvenog uticaja i izvodljivost. Osim mentorske podrške i besplatnih edukativnih radionica, izabrani timovi osvajaju početni kapital u iznosu od 1.500 evra i obezbeđen put na međunarodni SIA Samit, koji se ove godine održava u Nemačkoj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.