građani i investitori dobiće saglasnost za izgradnju u roku od 48 sati

Crna Gora stavlja tačku na divlju gradnju digitalizacijom katastra

BiznisInfrastrukturaRegion

9.12.2023 11:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Crna Gora stavlja tačku na divlju gradnju digitalizacijom katastra Crna Gora stavlja tačku na divlju gradnju digitalizacijom katastra
Digitalizacijom katastra nepokretnosti konačno će se staviti tačka na divlju gradnju, rekao je minstar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore, Janko Odović.... Crna Gora stavlja tačku na divlju gradnju digitalizacijom katastra

Digitalizacijom katastra nepokretnosti konačno će se staviti tačka na divlju gradnju, rekao je minstar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore, Janko Odović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Odović se sastao sa nemačkim abasadorom Peterom Feltenom.

Odović je, kako je kazao, Feltena upoznao sa planovima, posebno istačući digitalizaciju katastra nepokretnosti, prenosi Mina.

“Time ćemo povećati ažurnost podataka, smanjujući administrativne procedure za izmenu i upis podataka u te registre, učiniti ih lako dostupnim građanima i investitorima, te o svim pogodnostima za građane koji će biti sadržani u Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, čime će se konačno staviti tačka na divlju gradnju”, rekao je Odovoić.

On je naveo da je krajnji cilj tih izmena mogućnost da građani i investitori dobiju saglasnost za izgradnju u roku od 48 sati.

Kako je Odović kazao, tim investicijama Crna Gora će postati privlačna destinacija ozbiljnim investitorima, usled povećanja stepena pravne sigurnosti, kao i pouzdanosti podataka sadržanim u javnim registrima.

“Te aktivnosti će takođe u velikoj meri doprineti transparentnosti u oblasti imovine javnih funkcionera, čime ćemo dati veliki doprinos u borbi protiv korupcije”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Felten je izrazio zadovoljstvo najavljenim projektima ministarstva i kazao da ga posebno raduje „business friendly“ pristup vlade.

“Tim povodom najavio je skori dolazak grupe nemačkih investitora i predstavnika nemačkih kompanija u Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...