Smanjili troškove za šest odsto

EPCG Solar gradnja ostvarila rekordne rezultate u prva dva meseca

RegionU fokusu

6.3.2024 16:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPCG Solar gradnja ostvarila rekordne rezultate u prva dva meseca EPCG Solar gradnja ostvarila rekordne rezultate u prva dva meseca
Preduzeće EPCG Solar gradnja je, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mesecima, uspelo da postigne rezultate koji su umnogome premašili prošlogodišnje, pa čak i... EPCG Solar gradnja ostvarila rekordne rezultate u prva dva meseca

Preduzeće EPCG Solar gradnja je, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mesecima, uspelo da postigne rezultate koji su umnogome premašili prošlogodišnje, pa čak i očekivanja definisana proizvodno-finansijskim planom za ovu godinu, saopštili su njegovi predstavnici.

„Za prva dva meseca ove godine ostvarili smo 499 montaža, pri čemu je ugrađeno 3,73 megavata (MW) sa svega 39 monterskih ekipa, dok su u istom periodu prošle godine, sa 60 monterskih ekipa, odrađene 472 montaže sa ugrađenih 3,71 megavata“, navodi se u saopštenju, a prenosi Mina.

Iz ovoga se, kako su kazali, lako može zaključiti da je EPCG Solar gradnja ostvarila bolji rezultat sa 35 odsto smanjenog kapaciteta, u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prihodi kompanija su za dva meseca ove godine iznosili 933.000 evra. U istom periodu prošle godine bili su 508.000 evra, dok su planirani 762.000 evra.

„Prema tome, imamo rast prihoda 23 odsto u odnosu na plan, a čak 84 odsto u odnosu na prošlu godinu“, precizirali su iz kompanije.

Ostvareni troškovi su za dva meseca ove godine iznosili su 972.000 evra, dok su u istom periodu prošle godine bili 1,15 miliona evra, a planirani 1,04 miliona.

„Dakle, smanjili smo troškove šest odsto u odnosu na planirane, a čak 15 odsto u odnosu na ostvarene za isti prošlogodišnji period“, rekli su iz kompanije.

S obzirom na to da je poslovanje preduzeća ograničeno vremenskim prilikama, iz EPCG Solar gradnje su kazali da u zimskim mesecima nisu u mogućnosti da rade u punom kapacitetu, pa su, shodno tome, planirali manji broj instalacija solarnih elektrana, što prouzrokuje i ostvarenje manjih prihoda.

„Međutim, od marta, kada se vremenske prilike poboljšaju, u skladu sa proizvodno finansijskom planom i pozitivnim trendom iz prva dva meseca, očekujemo rast prihoda, koji će ovim tempom doprineti ostvarenju pozitivnog finansijskog rezultata na kraju ove godine, što smo već ranije i najavili, a sve pod uslovom da imamo dovoljne količine opreme i materijala na zalihama neophodnih za instalacije solarnih elektrana krajnjim korisnicima“, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...