Vlada Crne Gore vlasnik 20 odsto akcija zdravstvene ustanove

Institut „Dr Simo Milošević“ ipak ne ide u stečaj i pored duga od 30 miliona evra

BiznisRegion

16.11.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Institut „Dr Simo Milošević“ ipak ne ide u stečaj i pored duga od 30 miliona evra Institut „Dr Simo Milošević“ ipak ne ide u stečaj i pored duga od 30 miliona evra
Uvođenje stečaja u Institut Igalo nije opcija, istakao je vršilac dužnosti direktora Savo Marić nakon sastanka u Vladi Crne Gore. Marić je rekao da... Institut „Dr Simo Milošević“ ipak ne ide u stečaj i pored duga od 30 miliona evra

Uvođenje stečaja u Institut Igalo nije opcija, istakao je vršilac dužnosti direktora Savo Marić nakon sastanka u Vladi Crne Gore.

Marić je rekao da je napravljen pomak koji se odnosi na to da su konačno seli za isti sto u ovom sastavu i razgovarali o problemu Instituta „Dr Simo Milošević“.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Stevan Katić sa saradnicima, kao i ministri zdravlja, finansija i prosvete Dragoslav Šćekić, Aleksandar Damjanović i Miomir Vojnović.

„Zaključak je da stečaj nije opcija i sledeće je da svako da svoj doprinos, izanaliziramo situaciju i u što kraćem roku izađemo iz krize, makar kratkoročno. Nama je račun već u blokadi i treba brzo da reagujemo i rešimo problem. Koliko ćemo uspeti videćemo. Na osnovu stava ministara imamo razloga za optimizam“, rekao je Marić, prenosi RTCG.

Tema sastanka je bila rešavanje finansijske situacije u kojoj se nalazi Institut i dugovanja oko 30 miliona evra, s obzirom na to da je država vlasnik 56,48 odsto akcijskog kapitala ove zdravstvene ustanove.

Račun je u više navrata bio u blokadi zbog presuda po tužbama radnika, a dug sa kamatama prema Jugobanci Beograd u stečaju dostigao je iznos od oko devet miliona evra.

Država je vlasnik 56,48 odsto akcijskog kapitala. U vlasništvu Vlade je 19,19 odsto, Investiciono-razvojnog fonda 23,65 odsto, Fonda zdravstvenog osiguranja 10,23 odsto i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) 3,4 odsto. Hotelsko-turističko preduzeće Vile Olive Žarka Rakčevića poseduje oko 28 odsto akcija Instituta.

DR SIMO MILOŠEVIĆ

SAVA ILIĆA 5, HERCEG NOVI , Crna Gora AKTIVAN PIB 02008386 Reg

Poslovni prihodi (EUR):
6.289.010,00 (2021)
Broj zaposlenih:
574 (2021)
  • TATJANA

    18.11.2022 #1 Author

    Bilo bi dobro da se nadje neko rešenje makar kratkorocno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...