Četiri deonice vredne 1,3 milijardu evra

Konzorcijum Bechtel-Enka gradi auto-put kroz Severnu Makedoniju

InfrastrukturaInvesticijeRegion

9.3.2023 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Konzorcijum Bechtel-Enka gradi auto-put kroz Severnu Makedoniju Konzorcijum Bechtel-Enka gradi auto-put kroz Severnu Makedoniju
Sporazum o izgradnji „Panevropskog koridora 8“ Albanija-Bugarska u delu ka Albaniji, i „Panevropskog Koridora 10 D“ ka Grčkoj potpisan je u Vladi Severne Makedonije... Konzorcijum Bechtel-Enka gradi auto-put kroz Severnu Makedoniju

Sporazum o izgradnji „Panevropskog koridora 8“ Albanija-Bugarska u delu ka Albaniji, i „Panevropskog Koridora 10 D“ ka Grčkoj potpisan je u Vladi Severne Makedonije sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka (Bechtel-Enka).

Saopšteno je da se za 1,3 milijardu evra predviđa izgradnja četiri deonice, odnosno ukupno 110 kilometara autoputa.

Ugovor sa predstavnicima konzorcijuma Behtel-Enka potpisali su ministar za transport i veze i direktor Javnog preduzeća za državne puteve Ejup Rustemi, prenosi agencija Beta.

Ovim sporazumom počeće izgradnja četiri puta: Tetovo-Gostivar, Gostivar-Bukojčani, Trebenište-Struga-Ćafasan i autoputa Prilep-Bitolj, rekao je Rustemi.

– Izgradnja ovih deonica autoputa je izuzetno značajna za podizanje nivoa kvaliteta putne infrastrukture i saobraćaja. Preko deonica Koridora 8 i Koridora 10 D Severna Makedonija postaje još značajnija regionalna i međunarodna transportna ruta i još uočljivija na svetskoj mapi investitora – rekao je premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...