u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma

Mađarske kompanije imaju značajne investicije u Crnoj Gori

BiznisRegion

23.2.2024 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mađarske kompanije imaju značajne investicije u Crnoj Gori Mađarske kompanije imaju značajne investicije u Crnoj Gori
Kompanije iz Mađarske značajno ulažu u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, saopštio je ambasador te zemlje Jožeš Neđeši. On je... Mađarske kompanije imaju značajne investicije u Crnoj Gori

Kompanije iz Mađarske značajno ulažu u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, saopštio je ambasador te zemlje Jožeš Neđeši.

On je na sastanku sa ministrom finansija Novicom Vukovićem, u cilju većeg zadovoljstva postojećih i privlačenja novih investitora, predložio ubrzavanje pregovora o sporazumu o uzajamnoj zaštiti investicija, otpočetim još 2016. godine, prenosi Mina.

Vuković je kazao da će vlada, sa posebnom pažnjom, kreirati poslovni ambijent koji će biti dovoljno podsticajan za kredibilne ulagače.

Neđeši je, kako je saopšteno iz ministarstva, naveo da je Mađarska pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu, a tako će biti i za njen evropski put.

On je rekao da ima velika očekivanja od aktuelne vlade i da je uveren da ova vlada ima odlučnost i kapacitet, da na vreme i u potpunosti, ispuni evropsku agendu.

Vuković je zahvalio na podršci i partnerskom pristupu koji Mađarska ima prema Crnoj Gori, ocenivši da je podrška ove zemlje naročito važna, imajući u vidu da će u drugoj polovini godine upravo Mađarska predsedavati Savetom Evropske unije (EU).

On je dodao i da očekuje da će se tradicionalno dobre političke, kulturne i ekonomske veze, dodatno unaprediti.

  • SUNCE

    23.2.2024 #1 Author

    Otisli rusi ,dosli madjari.

    Odgovori

  • MAJA

    25.2.2024 #2 Author

    Kada se Rusi povlace kod njih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...